klik op de foto om naar Sandra´s website te gaan...

Na mijn studie aan de Amsterdamse Mode Academie en Rietveld Academie, richting Modevormgeving, heb ik door het werk van mijn partner in diverse landen over de wereld gewoond en gewerkt. Hier begint dan een leven vol nieuwe indrukken, geuren, kleuren en culturen. De landen waar ik gewoond heb zijn Saoedi Arabië, Indonesië, Zwitserland, Bulgarije en Oostenrijk. Hier heb ik gewerkt als illustrator en styliste voor uitgeverij van modetijdschriften en voor magazines waar ik korte verhalen heb geïllustreerd.

Na deze periode ging ik weer aan het werk in mijn atelier in Amsterdam. Daarnaast studeerde ik Kunstgeschiedenis aan de UVA. Een nieuw buitenlands avontuur kondigde zich aan, een totaal ander land, Bulgarije. In Sofia raakte ik geïnspireerd door de icoon schilderijen die de stad rijk is, in de vele kloosters en musea. Een Bulgaarse kunstenares heeft mij de techniek van icoon schilderen met tempera en eigeel bijgebracht. Dit heeft geleid tot het mogen meewerken aan muurschilderingen in een klooster. De edelstenen op de kleding van de figuren die ik beschilderde, in de nok van het klooster, zijn een onuitwisbare ervaring. Mijn liefde voor het schilderen heeft in Bulgarije een sterke ontwikkeling door gemaakt, versterkt door workshops in de Florence Academy en bij Xenia Hausner in Oostenrijk. Wenen, een stad met een overweldigende cultuur en stijl gaven weer een totaal andere inspiratie bron voor mijn latere werk. Terug in Amsterdam, waar ik onder andere een mooie opdracht heb mogen maken voor Mercurius, 50 kaarten, met het thema "dikke dames". Ik heb geschilderd in opdracht en exposities gehad in Haarlem en Amsterdam.

In januari heb ik in Lausanne in the Swiss Art Space geëxposeerd met 4 schilderijen, geselecteerd door de galerie, de serie “ de nonnen / fashiongirls”.

Barcelona, sinds kort ben ik hier neergestreken en werk nu in deze bruisende kleurrijke stad met veel cultuur en rijke schilderkunst, een ware inspiratiebron voor elke kunstenaar. Hier komt alles samen wat ik in de vorige landen heb mogen ervaren, hier voel ik me thuis en laat me graag verrassen en inspireren door de omgeving en mensen van deze mooie stad, Een opdracht voor kinderboek illustraties, heb ik voor het eerst hier in mijn nieuwe omgeving gemaakt, deze plek past goed bij mij en hier ga ik nog vele mooie schilderijen en illustraties maken. Het Barcelona avontuur is begonnen.