klik op de foto om naar Karlijn´s site te gaan...

Ik ben naar Barcelona gevlucht. Zomaar, op de bonnefooi. Ik werd bijna dertig en ik móest mijn leven radicaal veranderen, wilde ik niet nog tien jaar langer drie hoog achter in de Amsterdamse pijp op 20m2 met een kat zitten. Het bijna-dertig-syndroom, noemde ik het. En Barcelona, ja, daar was ik eens een weekendje geweest en ik was er min of meer wel verliefd op geworden. Toch twijfelde ik nog tussen Barcelona of Berlijn, maar ik kon al een beetje duits, en kende mensen in Berlijn, wat ik in Barcelona weer helemaal niet had. Ik kon geen Spaans, geen Catalaans, en ik kende er niemand. Ik kon weer opnieuw beginnen.

Dus in juli 2007 kwam ik te wonen in het mooiste ático van Barcelona, met een schitterend uitzicht op het MNAC en Plaza España, en de magische fonteinen, waar elke zomeravond Freddy Mercury en Montserrat Caballé uit de speakers knalden. Barcelooooonaaaaaa.... ik was stapelverliefd. Op het terras schilderde ik elke dag in opdracht voor een meesterschilder uit Nederland, en zo kon ik mijn huur betalen.

Na een aantal maanden bleek één van de drie Catalaanse huisgenoten wel leuker dan leuk, en in 2010 trouwde ik met hem. Ondertussen zette ik een bedrijfje op wat geïnteresseerde toeristen aanbood om een dag in het leven van Picasso te beleven, met rondleidingen en een schilderworkshop toe. Barcelona inspireerde me zodanig, dat ik er schilderijen over maakte, elk district ging ik ontdekken en vastleggen op doek. ´wandelingen door de stad´ noemde ik het. Met die (nog on-affe) serie heb ik twee exposities gehouden in Barcelona in 2011. In september 2011 ben ik moeder geworden van een prachtige dochter, en in januari 2014 van een prachtige zoon, en heb ik vier jaar lang uitsluitend gewerkt als full-time moeder. Afgelopen oktober 2015 heb ik dan eindelijk weer een atelier en ben ik als een gek aan het schilderen om de tijd dat ik niet schilderde weer in te halen.

De serie ´wandelingen´ aan het afmaken en kleurrijke, mediterrane ´onderwater´-taferelen aan het creeëren. Hoewel het een wat volwassenere relatie is geworden, met de nodige culturele ups en downs natuurlijk, ben ik nog steeds wel verliefd op Barcelona!